Αρχείο μηνός Μάρτιος 2024

ΕΚΔΗΛΩΣΗ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ

Μια πολύ όμορφη εκδήλωση για τη γιορτή της 25ης Μαρτίου παρακολουθήσαμε την Παρασκευή όλοι οι μαθητές/ τριες του Σχολείου μαζί με τους  γονείς και τους εκπαιδευτικούς , που οργανώθηκε από τους μαθητές και τις μαθήτριες της Ε΄ και  ΣΤ΄ τάξης στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας. Ο τρόπος με τον οποίο οι μαθητές επικοινώνησαν τη σημασία της Ελληνικής Επανάστασης και της Ελληνικής Ιστορίας είναι πολύ ενθαρρυντικός.


Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί: κ. Ρούτσια Στυλιανή , κ. Αποστολίδου Μαρία,   η  Μουσικός κ. Τύμπα Μαρία και ο εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής: κ. Φαρμάκης Γρηγόριος.

Οι μαθητές/τριες της Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης μας μετέφεραν στο ηρωικό 21Χόρεψαν λεβέντικα και μας θύμισαν ότι ζούμε σε μια χώρα λαμπρή με αξίες και ιδανικά που έχουν περάσει από γενιά σε γενιά! Σε μια χώρα που ήρωες έχυσαν το αίμα τους για τη λευτεριά! Σε μια χώρα που γεννήθηκε ο μπουρλοτιέρης Κανάρης, ο γέρος του Μοριά Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, ο Μακρυγιάννης , η Μπουμπουλίνα, ο Πατροκοσμά.

Μια χώρα μικρή , μια χώρα σπουδαία, μια χώρα λαμπρή, μια χώρα γενναία.

Με περηφάνεια τιμούμε τις θυσίες των προγόνων μας! Δεν ξεχνάμε την ιστορία μας και θα αγωνιζόμαστε για μια ελεύθερη Ελλάδα!

Επιμόρφωση των εκπαιδευτικών του σχολείου στις “Πρώτες Βοήθειες”

Την Τετάρτη 20 Μαρτίου 2024, στις 10.00 π.μ, πραγματοποιήθηκε τρίωρη επιμορφωτική δράση στην αίθουσα εκδηλώσεων του 6/θ ΔΣ Κιβωτού, με σκοπό την επιμόρφωση του εκπαιδευτικού δυναμικού σε θέματα Παροχής Πρώτων Βοηθειών και εφαρμογή ΚΑΡΠΑ με αυτόματο, εξωτερικό απινιδωτή.

Είναι αλήθεια ότι αιφνίδια περιστατικά  που χρήζουν άμεσης ιατρικής βοήθειας είναι ιδιαίτερα συχνά στη σχολική καθημερινότητα, γεγονός που καθιστά επιτακτική την ανάγκη γνώσης διαχείρισης ανάλογων περιστατικών από τους εκπαιδευτικούς.

Ευχαριστούμε θερμά τους διασώστες του ΕΚΑΒ Γρεβενών κ. Καραγιάννη Κων/νο και κ. Τότσικα Ιωάννη για την εξαιρετική, βιωματική  ενημέρωση. Τη Διεύθυνση της Σχολικής Μονάδας μας για τη θερμή στήριξη κατά την οργάνωση της δράσης μας και για την τεχνική υποστήριξη, αλλά και το σύνολο του διδακτικού προσωπικού που τίμησε με την παρουσία του και την ενεργή συμμετοχή του την προσπάθειά μας.

Επίσκεψη Οφθαλμίατρου

Την Τετάρτη 13 Μαρτίου 2024,  μετά από πρόταση του Διδακτικού Προσωπικού, επισκέφτηκε το Σχολείο μας η Οφθαλμίατρος κ. Σιδέρη Ολυμπία και  συνεργάτιδα κ. Καραλιόλιου Πόπη. Μίλησαν στους μαθητές για τη λειτουργία του ματιού και μας έδωσε πρακτικές συμβουλές για την αντιμετώπιση μικροτραυματιών και τσιμπημάτων.

Διευθυντής και οι εκπαιδευτικοί του Σχολείου αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε δημόσια την κ. Σιδέρη Ολυμπία και κ. Καραλιόλιου Πόπη  , καθώς επίσης και το Κέντρο Υγείας  Γρεβενών όχι μόνο για τη συμβολή τους στην υλοποίηση του συγκεκριμένου προγράμματος, αλλά και για την συμπαράστασή τους στο παιδαγωγικό και κοινωνικό έργο μας.

Ενημέρωση προς τους γονείς και τους μαθητές.

Κλειστό λόγω εργασιών απεντόμωσης το Δημοτικό Σχολείο Κιβωτού στις 15 Μαρτίου 2024.

Με απόφαση του Δήμου Γρεβενών, ανακοινώνεται στους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών/ τριών  του Δημοτικού Σχολείου Κιβωτού ότι αύριο, Παρασκευή 15 Μαρτίου 2024 το σχολείο θα λειτουργήσει έως τις 10.30 π.μ  λόγω εργασιών απεντόμωσης.

Το ολοήμερο  στις 15/3/24 δεν θα λειτουργήσει.

Επίδοση ελέγχου προόδου μαθητών και ενημέρωση για το Β΄ Τρίμηνο

Σας ανακοινώνουμε ότι η ενημέρωση για την πρόοδο των μαθητών καθώς και η επίδοση της βαθμολογίας του Β΄ τριμήνου θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 20/03/2024 στις 13:20.

Επισημαίνουμε ότι  στο χώρο του σχολείου μετά τις 13:15, ώρα ολοκλήρωσης του πρωινού προγράμματος και της ευθύνης των εφημερευόντων εκπαιδευτικών, παραμένουν μόνο οι μαθητές που φοιτούν στο ολοήμερο πρόγραμμα.

Το Ολοήμερο την ημέρα εκείνη θα λειτουργήσει κανονικά.

Ευγενική Υπενθύμιση

Αγαπητοί γονείς-κηδεμόνες

Λαμβάνοντας υπόψη τις διατάξεις του άρθρου 44 του ν. 4777/17-02-2021  ΦΕΚ(Α’ 25), θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε ότι οι αιτήσεις εγγραφών στα δημοτικά σχολεία για το σχολικό έτος 2024-2025 θα πραγματοποιηθούν από 1 έως 20 Μαρτίου 2024.