Όλα τα άρθρα του/της Δημοτικό Σχολείο Κιβωτού Γρεβενών

Δράσεις για την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος.

Πλούσιες ήταν οι δράσεις που πραγματοποιήθηκαν στο 6/θ Δ.Σ. Κιβωτού από την Τρίτη 5 Ιουνίου έως και σήμερα.

Η συμμετοχή των παιδιών σε περιβαλλοντικές και φίλο-περιβαλλοντικές δραστηριότητες αποτελεί βάση για να γνωρίσουν τον περίγυρό τους, αντίστοιχα και το περιβάλλον. Άλλωστε αυτοί είναι που θα κληθούν να διαχειριστούν τα περιβαλλοντικά προβλήματα που δημιουργούν οι γενιές μας.

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗ 2023-2024

Πως να κλείσει η σχολική χρονιά χωρίς την καθιερωμένη μας ημερήσια εκδρομή; Εκδρομή λοιπόν για τους μαθητές του 6/θ Δ.Σ. Κιβωτού την Πέμπτη 30/5/2024. Πρώτη στάση το Μέτσοβο όπου οι μαθητές επισκέφτηκαν το τοπικό Οινοποιείο “Κατώγι Αβέρωφ”. Η επίσκεψη είχε ως στόχο να γνωρίσουν τα παιδιά τον τρόπο παραγωγής του κρασιού και να κατανοήσουν την αξία της τοπικής γεωργίας και παραγωγής. Στη συνέχεια επισκεφτήκαμε την τοπική πινακοθήκη “Ε. Αβέρωφ”. Τέλος, είχαν την εμπειρία να επισκεφτούν και να μελετήσουν το σπήλαιο του Περάματος στα Ιωάννινα. Ένα από τα σημαντικότερα σπήλαια του κόσμου, που φιλοτέχνησε η φύση πριν 1.500.000 χρόνια. Οι μαθητές γνώρισαν τα 19 είδη σταλακτιτών και σταλαγμιτών, που δημιουργούνται εδώ και χιλιετίες στο Σπήλαιο Περάματος, τις λίμνες, τα πέτρινα νούφαρα και ενημερώθηκαν για τα απολιθωμένα οστά και δόντια της σπηλαίας άρκτου που βρέθηκαν στο χώρο το 1956. Η εκδρομή ολοκληρώθηκε με ένα νόστιμο γεύμα, βόλτα για παγωτό και ψώνια στην τοπική αγορά των Ιωαννίνων.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Ο Διευθυντής και τα μέλη του Συλλόγου Διδασκόντων του 6/θ Δ.Σ Κιβωτού  Γρεβενών, αισθανόμαστε την υποχρέωση να ευχαριστήσουμε θερμά τον κ. Τσουφλίδη Ευστάθιο της ALU-SYN (Συστήματα αλουμινίου) για την ευγενέστατη χορηγία του προς το σχολείο μας, στολές/εμφανίσεις αθλητικών αγώνων για τους μαθητές μας. Με χαρά το λογότυπο της επιχείρησης του θα κοσμεί πλέον τον ρουχισμό της ομάδας μας.

Ευχόμαστε η προσφορά του να βρει και άλλους μιμητές.

Ο Διευθυντής 

Ψευτογκάς Δημήτριος 

Παραμύθι στα Γερμανικά

Στα πλαίσια των σχολικών δράσεων του Σχολείου μας, πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τρίτη, 23 Απριλίου η παρουσίαση των Γερμανικών παραμυθιών και στοιχεία του Γερμανικού Πολιτισμού. Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Διδασκόντων ευχαριστεί θερμά την καθηγήτρια Γερμανικών κ. Καμινιώτη Μαρία που παρουσίασε σε μορφή powerpoint τα παραμύθια των αδερφών Γκριμ και ανακάλυψαν ποια Ελληνικά παραμύθια προήλθαν απο τα Γερμανικά. Επίσης τα παιδιά διασκέδασαν παίζοντας Παντομίμα και εν όψει του Πάσχα παίξανε το παιχνίδι του κρυμμένου θησαυρού.